Friday, October 14, 2016

Ödev çeşitleri nelerdir?

  No comments
ödev çeşitleri
Bu yazımda ödev hakkında konuşmak istiyorum.Sınav sistemi üzerine bir eğitim sistemi çıkmazları;sistemin içindeki çıkmazlar kısır döngüleri meydana getirirken olan her zaman anı yaşayana olur nedense.Test üzerine kurulan sistem,birinci sınıftan itibaren öğrencilere de test tekniğini öğretmeyi zorunlu hale getiriyor.Bunun yanında öğrenilmesini istediğiniz konuları pekiştirmek için de ödev verniz gerekiyor.Peki o zaman ne yapalım? 
Bu konuda dünyada neler olup bitiyor önce ona bir bakalım.Daha önce hakkında üç yazı yazdığım Finlandiya eğitim modelinde genel itibari ile ödev verilmiyor.Verilen ödev de otuz dakikayı geçmiyor.Öğrenciler 15 yaşına kadar test çözmüyor.       
 Amerikada,verilen ödevler okul saatleri içerisinde yapılarak eve ödev gönderilmiyor.Avrupada da konu bizdeki kadar güncel.Geçmişine bakarsanız ödevi arttıran da olmuş,kaldıran da.      
 Diğer bilgileri bulduğum sitelerden sizler için derledim: Öncelikle bazı ödev türlerini hatırlamakta fayda var.Yapılarına göre dört farklı ödev türünden bahsedebiliriz:
• Tekrar Ödevleri:Çocukların matematik,yazı ya da bazı konulardaki terim ve ifadeleri öğrenmelerini sağlamak amacıyla verilirler.
• Yaratıcı Ödevler:Öğrenilen bilgileri kullanarak yapılan ve çocuğun kendi araştırmalarını da kapsayan ödevlerdir.
• Ek Bilgi ödevleri:Okulda işlenen konunun ayrıntılı olarak öğrenci tarafından incelenmesidir.
• Hazırlık Ödevleri:Öğretmenin bir sonraki konu olarak işleyeceği dersin önceden öğrenciler tarafından araştırılmasıdır.
  ( Ödev çeşitleri başka bir kaynaktan alıntıdır.Ancak kaynağın adını hatırlayamadım. )

No comments :

Post a Comment

Comments