Sunday, October 2, 2016

Alşverişte nelere dikkat etmeniz gerek?

  No comments
Dün alışverişe gitmiş olmanın verdiği tecrübe ile sizlere bu konuda bir kaç satır aktarmak istiyrorum.Ortalama olarak herkesin tcrübe ettiği ama tecrübe etmeyenler için de önayak olabilecek bazı kuralları yazmak istiyorum.
*Sağlam bir listeniz olsun.Bu genellikle bayanların işine mi gelmiyor ne?Gezmek kısıtlanıyor sanki.Ama yine de bu yol iyidir.Eve gittiğinizde ayaklarınızı daha az havada bekletmek istiyorsanız tabiki de...
*Listenizdekileri bir kaç yerde arayın.İlk görüp aldıktan sonra bütün alışverişi onun pişmanlığı ile geçirmek istemezsiniz.Hele de daha ucuzunu bulduysanız.Zaten genelde AVM tarzı yerlere gittiğimizden,bu sadece burada vardır demek yanlış.
*Trafiği iyi hesaplayın.Alışveriş diye çıkıp yolda kalmayın.Sonra mağazalar kapanırken önünden geçer,bu da güzelmiş,bu da ucuzmuş demekle yetinirsiniz.Erken çıkmak hem evden çıkarken hem eve dönerken iyi bir davranış.Riske girmeyin yani.
*Çoluk çocuk varsa önleminizi alın.Altına yapar,üstüne çıkar vs.Durduk yerde keyfinizi bozmayın dah alışveriş başlamadan.Yedek elbise iyi bir yol olabilir.
*Aç gitmeyin.Öncesinde yemek yiyecekseniz başka da her gördüğünüzden canınız çeker söyleyeyim.Onu ala bunu al,kilo al-kilo ver oluyor sonra.
*Zaman çabuk geçer.İhtiyaçlar önce keyif sonra olmalı.
Liste daha da uzar gider ama ne yazmaya vaktim var,ne de sizin sıkılmanıza gönlüm razı olur.Daha başka fikriniz varsa yourm kısmından sonraki alışverişim için yardımcı olun.

No comments :

Post a Comment

Comments