Sunday, October 9, 2016

İnsan bu saatte ne yapar?

  3 comments
Açıkçası tam zamanlı çalışan biri değilse kişi,büyük bir ihtimal ile yatıyordur.Dersi olan,sınavı olan,işe yetişmeye çalışan tıpkı benim gibi,muhakkak uyanıktır.
Günün her anı ayrı bir koşuşturmaca gibi geçerken,gün bitip de evde sessiz,sakin  bir ortama geçtiğinizde kendinizi soğuyan bir motor gibi hissettiğiniz oldu mu?Ya da hani ateşin üzerine su dökersiniz de 'cozsss' diye bir ses çıkar.Aynen öyle oluyor insan.
Bu koşusturmacadan en kolay çıkar yol:Yapacaklarını bir liste halinde yazmanız olacak.Gün bitip de resmi daireler de kapanmaya başlamadan,yapmanız gereken tüm işleri bu şekilde yetiştirebilirsiniz.
Bir diğeri de iş yaparken kendinizi yormayın,yorulduğunuzu hissettiğiniz de az da olsa oturun.İşleri hiç bitmeyecek gibi düşünmeyin.Sadece işe odaklanın.
Yaz aylarında çiftçilikle uğraştığımız zamanlar da bu saatler de kalkardık.Aslında yaz mevsiminde günün en güzel saatleri olurdu bu saatler.Tarlaya yetiştikten sonra biraz çalışırdık.Sonra güneş,teflon tavaya konulan tereyağı misali eritmeye başlardı beni.'Zaman ne kadar yavaş geçiyor.' dediğiniz anlardan biridir bu.
Gününüzün ve hayatınızın geri kalanının güzel geçmesi dileğiyle.

3 comments :

  1. Enerjinize hayranım, diliniz hafif, eliniz pratik. Yüreğinize sağlık.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Böyle yorumlar aldıkça daha çok yazasım geliyor.

      Delete
    2. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Böyle yorumlar aldıkça daha çok yazasım geliyor.

      Delete

Comments