Thursday, July 7, 2016

Adsense gelirlerini arttırmanın yolları nelerdir? -3

  No comments
Bu yazımı okumadan önce en baştaki yazım olan google adsenseye giriş  yazımı okumanızı tavsiye ederim.Daha sonra da Adsense gelirlerini arttırmanın yolları nelerdir? yazımı okumanızı isterim.Bu sizin google adsense olayını anlamanıza yardımcı olacaktır.
Bu gün bahsetmek istediğim konulardan bir tanesi de google adsense için renk paleti oluşturma olacak.Google adsense hesabınızda reklam oluştururken çeşitli renk seçeneklerine sahip reklamlar göreceksiniz.Şu reklam rengi çok kazandırır diye bir olay yok malesef.Bu sizin uğraş alanınız olacak.Peki nasıl?
Öncelikle girdiğiniz siteleri düşünün reklamlar hangi renkteydi?Gözünü rahatsız etti mi?Cevaplarını bulduktan sonra temanıza en uygun renk seçeneğini aramaya başlayın.Bu renklerini ayarlarken önizleme yapmayı unutmayın.Bu çok güzel oldu deyip reklam rengini değiştirmemezlik de yapmayın.Tıklanma sayısına göre renk seçeneklerini tekrar tekrar deneyin.En çok tıklanan da bırakırsınız.
Diğer bir konu da google adsense reklam boyutları hakkında olacak.Burada çok konuşmaya gerek yok.Renk seçimi konusunda yapmanız gerekenleri boyutları ayarlarken de takip edebilirsiniz.Yine söylüyorum çok ziyaret edilen siteleri bol bol inceleyin.Aynı yere koyamasanız da yakınına koyun.Adamlar bize göre daha uzman bir kadro ile çalışıyor sonuçta.
Buraya kadar neler yaptığımızı hatırlayalım.Google adsense aşamaları nelerdi?
Öncelikle sitemizin hiti iyi bir yere getirdik.Özgün bir site kurduk.Adsenseye başvurduk.Onay aldıktan sonra reklam kodlarını aldık.Sırayla uygun boyut ve renk seçeneklerini deneyerek kodları sitemize yerleştirdik.
Reklam yerleşiminde dikkat etmeniz gereken ve benim de dikkat etmeye çalıştığım noktalardan bir tanesi google adsense reklamlarını olabildiğince sitenizin üst kısımlarına yeleştirmeye çalışın.Sonuçta en dikkat çekici yerler oralar oluyor.
Gelirlerinizi arttırmanın en önemli noktalarında biri de sitenize uygun reklam biçimi belirlemeniz olacak.Görsel mi yoksa metin reklam mı? Basit bir tavsiye olarak siteniz fotoğraf sitesi ya da görsellerin önde olduğu bir site ise görsel reklam türünü seçebilirsiniz.Yok ben ne uğraşacam google kendisi karar versin derseniz,her iki reklam türünü de içeren kodu seçersiniz.Ya da isteğinize göre metin reklamı gereken yerde metin,görsel reklam gereken yerde görsel reklam seçersiniz.Karar size kalmış.
Kendi tecrübelerimle beraber okumuş oldıklarımı yazmaya devam edeceğim.Umarım faydalı olur.

No comments :

Post a Comment

Comments