Tuesday, June 14, 2016

Shiftdelete derken?

  No comments
Bilgisayar ve internetin hayatımızdaki yeri giderek artmakta.Bu artış  da beraberinde internet ve bilgisayar litaratürünün hayatımıza daha çok girmesi demek.
Bu teknolojik gelişmelerden en çok küçük yaştaki çocuklar hem fiziki hem zihinsel olarak etkileniyorlar.Öğretmen arkadaşlarla kendi aramızda konuşurken çocukların okuma ve yazmaya karşı istesizliklerinden dem vurduk.Bizim zamanımızda olsa diye başlayan cümleleri çok sevmiyorum ama o zaman bizim okuma ve yazmaya karşı ilgimiz bence şu anki nesillerden daha fazlaydı.Sadece karatahtada anlatılan dersler bile daha özeldi gibi geliyor nedense. Daha sonra şöyle bir kanıya vardık: Özellikle dokunmatik ekran teknolojisi okuma-yazma bilmeyen çocukların bile cep telefonu ve tablet kullanmasına imkan tanımaktadır.O zaman niye okusun,yazsın ki?
Peki hayatımıza giren başka neler var ?
Bazı kısaltmalar var mesela hayatımıza giren shifdelete, ctrl z,ctrl f,ctrl s gibi.Hani çok meşhur fotoğraflarla beraber meşhur olan 'Sağ tuş günlük hayatta kullanılsa nasıl olur ?' diye düşünüyoruz artık.Belki de fazla rahata alıştık ne dersiniz?
Gününü teknoloji haberleri takip ederek ,internetin başında olan bir kişinin masabaşında yiyecek-içecek tüketimi artıyor mesela.Bu da kilo verme derdine bir başlangıç oluşturuyor sanki? Shiftdelete seçtiğiniz bir öğeyi,geri dönüşüm kutusuna yollamadan siliyor bu arada.Ya da ctrl s direk kaydetmenizi sağlayan bir kısaltma.Ancak bu kısaltmaların kazandırdığı zamanı yine internet başında geçiriyoruz sanki.Siz ne dersiniz?
Office 2010 çıktı diyoruz.Tabi bunu da windows xp kullandığımız bilgisayardan okuyoruz belki de.Office de hayatımıza gerçek anlamı dışında giren kelimelerden. Wireless mesela.En çok akıllı telefon kullanıcılarının aradığı bir değer şu anda.Bu konuda şöyle bir anımı da paylaşmak istiyorum:
Bir gün misafirler geldi.Biraz sohbet filan derken cep telefonları yavaş yavaş ellerde gezmeye başladı.Sonra o meşhur soru geldi: ' Wi-fi var mı? Şifresi nedir?'  Arkadaşlardan birinin şu cevabı tam yerini buldu diye düşündüm oradaki arkadaşları tenzihen:
'Önceden hal hatır sorulurdu.Şimdi bu!'
Herkes hissesine düşeni alıyordur diye düşünüyorum.Bir de laptop girdi aramıza ve hayatımıza. i7 laptop, i5 laptop , 13 inch laptop tabirleri peynir,ekmek  kelimeleri gibi oldu.Teknoloji uygun ve yeterli miktarda olunca güzel.Uykusuzluk,baş ağrısı,sosyal ilişkilerde zayıflama yapacaksa değil.
Sonuç olarak shiftdelete nin tam olarak ne işe yaradığı size kalmış.Sizce?

No comments :

Post a Comment

Comments