Wednesday, May 24, 2023

Lezzetli Medovik Pasta Tarifi: Tatlı Bir Şölen

  No comments
Merhaba tatlı severler! Bu blog yazısında, benim en sevdiğim pastalardan biri olan Medovik Pasta'nın tarifini paylaşacağım. Bu eşsiz lezzetiyle büyüleyen ve her lokmasıyla tatlı bir şölen sunan Medovik Pasta, Rus mutfağının gurur kaynaklarından biridir. İşte adım adım Medovik Pasta tarifi!

Malzemeler:
- 4 su bardağı un
- 200 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 adet yumurta
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı vanilya özütü
- 1 su bardağı bal
- 500 ml süt
- 500 ml krema
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi

Yapılışı:
1. Öncelikle hamuru için unu bir kaba eleyin ve ortasını açın. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, toz şekeri, karbonatı, vanilya özütünü ve 2 adet yumurtayı ortadaki çukura ekleyin.
2. Hamuru yoğurarak homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Daha sonra hamuru streç filme sarın ve buzdolabında en az 1 saat dinlendirin.
3. Dinlenen hamuru eşit büyüklükte 8 parçaya bölün. Her parçayı unlanmış bir yüzeyde açın ve ince yuvarlaklar şeklinde kesin.
4. Kesilen yuvarlakları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin ve üzerlerine çatalla birkaç delik açın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın rengini alana kadar pişirin. Hamurun tüm parçalarını aynı şekilde pişirin.
5. Pişmiş hamurları soğumaları için bekletin. Bu arada, kremayı ve sütü bir tencerede karıştırarak kaynatın. Kaynayan karışımın içerisine balı ekleyin ve karıştırarak 5 dakika daha kaynatın. Ardından ocaktan alın ve soğuması için bekletin.
6. Soğuyan kremaya 2 adet yumurtayı ekleyin ve mikserle çırpın. Yumuşak ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpmaya devam edin.
7. Bir pasta tabağına bir adet pişmiş hamuru yerleştirin ve üzerine hazırladığınız kremadan sürün. Ardından bir diğer hamuru yerleştirin ve tekrar krema sürün. Bu iş

lemi tüm hamurlar ve kremayla tekrarlayın.
8. En üst katı krema ile kaplayın ve üzerini çekilmiş ceviz içi ile süsleyin.
9. Hazırladığınız Medovik Pastayı buzdolabında en az 4 saat dinlendirin.
10. Dilimleyerek servis yapın ve bu lezzetli pasta ile sevdiklerinizi şaşırtın!

Bu kolay Medovik Pasta tarifiyle evinizde harika bir pasta deneyimi yaşayabilirsiniz. Lezzetiyle sizi büyüleyecek bu pasta, misafirlerinizin ve sevdiklerinizin beğenisini kazanacak. Afiyet olsun!

No comments :

Post a Comment

Comments