Monday, June 15, 2020

Kısır ne zaman yenmeli?

  No comments
Tüm dünyanın gözünü Korana virüsün bürüdüğü gibi bu günlerde, bu da nereden çıktı demeyin. Bana hep ilkbaharı ve güneşli güzel günlere hatırlatır kısır (Sarmiçi). Özellikle yeşilliklerin bol olduğu günlerde, hiç düşünmeden yapacağınız çok güzel bir aperatif,yemek,atıştırmalık vs. dir kısır. Kıymeti az bilinen bulgurun,eşsiz bir tat kazandığı yemektir kısır. Nar ekşisi, limon ve marul ile de ölümsüzleşir. Resimde gördüğünüz kısırı ben yaptım. Tadı harika oldu. Ev hanımları alınmasın ama çoğu evde yediğim kısır, haşlanmış bulgurdan ibaretti. Benim size tavsiye içerisine domates,salatalık, marul koymadan yapmanız. Salçasını ve  yağını da bul koymayı unutmayın. Umarım o, ailecek hep beraber kısır yediğimiz günler hayırlısıyla en kısa zamanda geri döner.

No comments :

Post a Comment

Comments