Wednesday, June 1, 2016

Aklıma gelen alakalı alakasız yazılar.

  No comments
3d printer
Teknolojik buluşlar her geçen gün biraz daha hayatımıza renk katmaya devam ediyor. Peki gelecek yıllarda neler olacak?
Size o, bu, şu olacak deyip kehanette bulunmayacağım. Ancak hoşuma giden bazı teknolojik gelişmeleri anlatmak istiyorum.
Bunlardan birisi 3d yazıcı.  Daha nereye kadar gider bilinmiyor ama resmini koyduğunuz varlığın üç boyutlu maketini vermesi çok güzel. Hediyelik eşya bile yapabilirsiniz. Hoşuna giden birinin resmini çek, sonra aynısını bas gitsin.
Bilim kurgu filmi geleceğe ışık tutuyor sanki. Örneğin Hızlı ve Öfkeli 7 'de Tanrının gözü diye bir olay vardı. Bence uygulanabilir bir uygulama.
Görevimiz Tehlike 5' te çok acayip teknolojik gelişmeleri  içeriyor. Onlar gerçek olursa, her şey bitmiş demektir. Kağıdın katlanarak bilgisayar olması çok hoşuma gitmişti.
Gelişmeler oluyor tamam da biz ülke olarak bunun neresinde olacağız?
Ya da bunlardan birini ya da daha iyisini yapan birini, biz neden yetiştirmeyelim?

Akciğerin görevleri üzerine yazmak istedim bu yazımı. Öğretmenlikle ne alakası var diye düşünmeyin. İyi bir nefes gibisi yok! Bu herkesin hakkı.
En basit ifadesiyle solunum işi akciğerde.Soluduğumuz havadan oksijeni alıp içerideki karbondioksiti dışarı atıyor. Akciğerin görevleri  arasında solunum yolu ile vücut ısısını dengede tutma da var.
Mesleğimize bakan yönü ile öksürmeden ders anlatmak, nefes nefese kalmamak için akciğerlerimize iyi bir bakım şart.
En büyük zararı, kullanan çoğu kişinin bildiği ama vazgeçemediği 'sigara'  veriyor. Bir şekilde bulaştıysanız, en erken zamanda bırakmanızı tavsiye ederim. Sigarayı bırakma yolları hangileriyse bir bakın.
Akciğerler temiz hava almakla görevli. Hizmetli sınıfı süpürürken sınıfı terkedin. Tavsiye benden, tercih sizden.

Sağlıklı olmanın ne kadar değerli olduğunu en çok hasta olunca anlıyoruz. Sabah ağrımaya başlayan başım, şimdi yeniden atağa kalktı. Ağrı kesici içtim sabah. Geçmişti derken şimdi yeniden başladık.
Çok mu hor kullanıyorum acaba vücudumu? O da sinyal veriyor anlaşılan. Ya da uyku düzensizliği olabilir. Dün delik deşik bir uykudan kalma bir hediye.
Herkese sağlıklı günler dilerim.

No comments :

Post a Comment

Comments