Wednesday, June 17, 2020

Çilek reçeli yapma zamanı

  No comments
 
Çileğin çıkması ile birlikte akla gelen ilk soru: "Ne zaman çilek reçeli yapmalıyım?"
Günümüzde herkes organik meyve sebzenin faydalarından bahseder oldu. Aslında, organik üretim bize uzak olmayan;ancak adını koyamadığımız bir olaydır. Çünkü dedelerimiz, ninelerimiz yıllarca kendi işlediği topraktan elde ettiği meyve ve sebzeyi  yiyerek, hem sağlıklı hem de daha uzun yaşamışlar. Şimdilerde her şeyin yerini makinelerin aldığı gibi, meyve sebzenin yerini de fabrika üretimi diyeceğiniz ürünler aldı. Tohumların İsrail'den getirilmesi,yurtdışından ithal edilmesi çok konuşulsa da herhangi bir çözüm bulunamadı. 
Konu çilek olunca ilk akla gelen hormonlu çilek oluyor. Yaz olsa da kış olsa da çilek marketlerden hiç eksik olmuyor. Özellikle kocaman ve görüntüsü harika olan çilekler gerçekten nefis görünüyor. Her ne kadar çilek yetişmeyen bir mevsimde bile markette çiçek olması, hormon dışında başka bir şeyi akla getirmiyor. 
Benim size tavsiyem: Hazır Korona yasakları bitmişken, en yakındaki köy, kasaba neresi ise çilek yetiştiren bir tarlaya gidip bizzat çileği kendiniz toplamanız. Böylece çileğe verilen ya da verilmeyen ilaçlar hakkında bilginiz olur.
Umarım yaptığınız çilek reçelleri güzel olur. Hepinize sağlık dolu, Koronasız günler diliyorum.

No comments :

Post a Comment

Comments