Sunday, September 5, 2021

Bir Mültecinin Almanya Günlüğü-1

  No comments
 Başvuruda İlk gün

Bu yazı dizisini daha iyi anlamak için bir önceki yazıma göz atmalısınız. Almanya'ya gelmeden önce buranın bu kadar yeşil olabileceğini tahmin etmemiştim. Tabi, bu yeşillik ve doğanın bir süre sonra insanın canını sıkmaya başlayacağını da... Başvuru yaptığınız yerde giriş işleminiz yapılır. Daha sonra da kalacağınız odaya götürülürsünüz. Hatırladığım kadarıyla tek kullanımlık battaniye ve yastıkvari bir şeyler vermişlerdi. Su,ekmek, tuvalet kağıdı ve kahvaltılık gibi şeylerle beraber. Yeme içme ile ilgili olan imtihanım o gün başlamıştı. Bu güne kadar vejeteryan olarak besleneceğimi hiç düşünmemiştim :)
Sabah altı sularında güvenlikçiler gelip sizi uyandırıyor ve işlemleriniz başlıyor. Çalışanlar,genelde güler yüzlü ve ellerinden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyorlar. O sabah işlemleri yapılacak bütün kişilerle beraber saatlerce sürecek bir sürece başlıyorsunuz. Burada kendinizi ifade etme adına bir sorun yaşamayacağınızdan emin olabilirsiniz. Çünkü, herkese konuşabileceği dilde bir tercüman ayarlanıyor. İlk gün, ülkeye nasıl geldiğiniz,üzerinizde ne kadar para oldu gibi birkaç basit soru soruluyor. Daha sonra kimliklerinizi ve pasaportunuzu teslim ediyorsunuz. Size verilen yeşil kimlik artık yeni kimliğimiz oluyor. Çok garip, yıllarca taşıdığınız kimlik, aidiyetiniz bir anda bitmiş gibi.
Birtakım sağlık kontrolleri yapıldı.
Ardından mülakatımın yapılacağı yer belli oldu. Başka bir eyalete gidecektim. Gideceğim yerin belli olması ile beraber, telaş yerini biraz daha rahatlığa bıraktı. Vejeteryan bir öğle yemeği yedikten sonra saatlerce uyudum. Bu işlemler 6-7 saat sürdü.

Erste Tag in dem Prozess
Sie sollen vorherigen Artikel lesen, wenn Sie besser verstehen wollen. Bevor ich nach Deutschland kam, habe ich nicht gedacht, dass Deutschland so grün ist. Natürlich wurden die Natur und die grüne Wälder sich mich langweiligen. Die Anmeldevorgänge beenden lassen werden, wo ich beworben habe. Dann gehen Sie in Ihren Raum,wo Sie bleiben werden. Sie haben etwas zum Frühstück, Wasser, Klo Papier und Brot gegeben. Es war eine großes Examen für mich, um etwas zu essen. Bis heute hatte ich nicht gedacht, dass ich mich vegetarisch ernähren könnte :)
Um rund 6:00 Uhr lassen die Bewacher Sie aufwachen und Ihre Prozess fängt an.
Meistens von der Mitarbeiter*innen sind sympathisch und liebenswürdig. Immer helfen sie wie schnell als möglich. Sie starten einen stundenlangen Prozess mit allen Personen, deren Transaktionen an diesem Morgen ausgeführt werden. Sie sollten keine Angst haben,dass Sie mit dem Mitarbeiter sprechen. Weil es einen Dolmetscher für Sie an Ihre Muttersprache gibt.
Der erste Tag haben sie gefragt, wie viel Geld Sie haben, woher Sie nach Deutschland kommen usw. Dann geben Sie Ihren Pass und Ausweis. Eine neue grüne Ausweis bekommen Sie. Es war seltsam für mich. Jetzt habe ich einen neuen Ausweis,aber ich hatte keine Ausweis,welcher Ausweis ich Jahre lang habe. Etwas Gesundheitskontrolle werden gemacht. Endlich haben sie bekundet, wohin ich gehen muss. Ich wusste es schon, wo die Anhörung sich bewahrheiten wird. Ich musste ein anderes Bundesland fahren. Als ich gelernt habe, wohin ich fahre, war ich sehr behaglich. Nachdem ich eine vegetarische Gerichte gegessen hatte, habe ich Stunden lang geschlafen. Ungefähr dauert alles 6-7 Stunden.

No comments :

Post a Comment

Comments