Friday, March 6, 2020

Corona virüsünden korunma yolları nelerdir?

  No comments
Corona dan korunma yolları 
1-Mümkünse!!! Corona hastalarından uzak durmak. Mesela ben Almanca kursuna gidiyorum. Eğer kursu tatil etmezlerse gitmeye devam edeceğim. Çünkü bağışıklık sistemim çok şükür iyi. (Sık sık ateslenmiyorsaniz genelde iyidir) 
2- Ellerinizi özellikle dışarıdan gelince ve tuvaletten sonra sabunla 3 kez yıkamak. Zaten abdest alıyorsunuz, günde bir çok kez eliniz yıkanmış oluyor.(antiseptikli sabunlar bu sıralar daha iyi olabilir. Çamaşır suyu vs gibi aşırıya  kaçmayın, panik sizi daha zor duruma düşürür) 
3- Soğuk havada durmaktan kaçının. Grip sıcak havayı sevmez, soğuğu sever. Soğukta bağışıklık sistemi mikroplarla rahat savaşamaz. 

Diyelim ki Corona yada başka bir grip size bulaştı. Panik yok rahat olun. 
Eğer bağışıklık sisteminiz bozuk değilse, sık sık hasta olmuyorsaniz corona zaten geçecektir. Yine yukarıdaki anlattıklarımı uygulamaya devam edin. 
Ve ayriyeten hastalığın cigerlerinize inmemesi için burnunuza ılık su çekin. Biraz derince yıkayın burnunuzu. Gusül abdesti alır gibi derince çekin. Bunu günde en az 5-6 kez yapın. Bu virüsün ve oluşan balgamın ciğerinize  gitmesini engeller. Yani zatürre olmanıza engel olur.  Ve bu yöntem burunda yerleşen virüs sayısını önemli ölçüde azaltır. Çocuklarıniza da; bir çay bardağı ılık suya bir silme çay kaşığı tuz koyup karıştırıp, enjektöre 2 cc çekip birer cc her iki burun deliğine yatar vaziyetteyken sıkılır. Sonra kaldırılıp sümkürttürülür. Günde 3-4 kez tekrarlanır hastalık geçene kadar. (Çocuğum ağlıyor, burnum acıyor diye yapmayanlar sonuçlarına katlanır. (dikkat bu önemli ; Soğuk su ile değil, Ilık su ile yapmak burun acısını azaltır)
Ayrıca grip olduğunuzda biraz daha fazla su içerseniz oluşan balgam vs yumuşar, dolayısıyla yapışkanlığı azalır ve kolayca burundan ve cigerden virüsle beraber dışarı atılır. 

Bunları yaparsanız Corona dan çok daha kolay kurtulursunuz. Selamlar.

Alıntıdır. Sorumluluk kişinin kendisine aittir.

No comments :

Post a Comment

Comments