Tuesday, December 4, 2018

IELTS konuşma sınavı ipuçları

  No comments
Ielts  konuşma bölümü (veya herhangi bir sınavın) en göz korkutucu kısım olabilir çünkü adayı merkeze almaktadır - bu sınavda cevap vermek için daha az zamanınız vardır ve (biraz korkutucu görünebilecek olan) bir yabancı ile birebir bir diyalog içerisine girersiniz.
Ama çok endişelenmeyin! Kendinize güveninizin yerine gelmesi için konuşma sınavıyla ilgili rehberimizi okuyun.S
SınavınYapısı
IELTS Konuşma sınavı aslında oldukça kısadır - sadece 11-14 dakika civarında sürer! Eğer iyi hazırlanırsanız, umarız zaman çabucak geçecektir - göz açıp kapayana kadar sınavın bir sonraki kısmına geçmiş olursunuz. Bu bölümde sınavı uygulayan yetkili bir kişi ile aynı masada oturacaksınız. Sınav, bu kişinin yanında bulunan ses kayıt cihazı ile kayıt edilecektir.
Not: Konuşma sınavı genellikle yazma ve okuma sınavları ile aynı gün olur ancak bazen zaman taahhütleri dolayısıyla farklı bir güne de ayarlanabilir.
Sınav 3 Bölümden Oluşur
Bölüm 1: Kendini tanıtma ve mülakat (4-5 dk)
Sınavı uygulayan kişi önce kendisini tanıtacak ve sizden de aynısı bekleyecektir. Aileniz, eviniz, ilgi alanlarınız, okuduğunuz bölüm gibi kendiniz hakkında basit sorular soracaktır. Çünkü kendiniz hakkında konuştuğunuz bu ilk bölüm, alışmanız ve rahatlamanız için iyi bir başlangıç olacaktır.
Bölüm 2: Bireysel uzun konuşma bölümü (3-4 dk)
Sınav uygulayıcısı, tartışmanız için size üzerinde bir konu alan bir kart verir. Bu kartta tartışmanızda değinmeniz gereken bazı noktalar yer alır. Kartı aldığınızda, ne söyleyeceğinizi hazırlayabilin diye küçük notlar alabilmeniz için size 1 dakika verilir. Daha sonra konuşmak için 1-2 dakikanız olacaktır. Sınav uygulayıcısı, söylediklerinize karşılık olarak size 1-2 kısa soru soracaktır.
Bölüm 3: İkili Tartışma (4-5 dk)
Bu bölümde, 2. bölümde tartıştığınız aynı konuyu daha ileri bir boyutta tartışmanız istenir. Ancak 2. bölümün aksine, buradaki tartışma kendi başınıza uzun bir şekilde tartışmadan ziyade daha çok siz ve sınavı uygulayan kişi arasında gerçekleşecektir. Aynı zamanda daha soyut konular ve fikirler hakkında konuşmak için de fırsat olacaktır.

Değerlendirme


•    Sınavı uygulayan kişi pek çok şeye dikkat ediyor olacaktır:
•    Fikirlerinizi ve günlük konular hakkında diğer bilgileri çeşitli sorulara verdiğiniz cevaplarla nasıl ifade ettiğiniz
•    Bir konu hakkında ne kadar uzun süre konuştuğunuz
•    Fikirlerinizi nasıl organize ettiğiniz ve bunları tutarlı bir şekilde sunup sunamadığınız
•    Sık tartışılan konuları nasıl analiz ettiğiniz, tartıştığınız ve fikir yürüttüğünüz
 Aşağıdakilere göre puan alacaksınız:
•    Akıcılık ve tutarlılık – sınavı uygulayan kişi için ne kadar anlaşılır olduğunuz
•    Sözcük bilgisi – uygun ve ileri-düzey kelime kullanımınız
•    Dilbilgisi ve doğruluk – doğru dilbilgisi kullanımınız
•    Telaffuz – kelimeleri nasıl söylediğiniz

IELTS Konuşma Sınavı için ipuçları


  • Her fırsatta pratik yapın
Mümkün olan her fırsatta İngilizce konuşma alışkanlığı edinin. Eğer arkadaş ortamında iseniz, İngilizce konuşmayı önerin (onlar da IELTS sınavına hazırlanıyorlarsa bu harika olacaktır). Hatta işi biraz daha eğlenceli kılmak için oyuna dönüştürebilir ve biri ana dilinde bir şey söylediğinde cezalandırabilirsiniz. Bu fırsatı İngilizce konuşabilen daha fazla arkadaşlarınızla vakit geçirmek için kullanmalısınız.
  • Yabancılarla konuşun
Kendinizi tanıtma konusunda pratik yapmak için yeni insanlarla İngilizce konuşmak, sınav uygulayıcısına kendiniz hakkında basit bilgiler verdiğiniz konuşma sınavının ilk bölümüne hazırlanmanıza yardımcı olacaktır. Yeni insanlarla konuşmak özgüveninizi arttıracak; bu da sınav ortamında size fayda sağlayacaktır.
  • Yeni konular hakkında konuşun
2. ve 3. bölümlerde, tartışmanız ve sorular cevaplamanız için size bir konu verilecektir. Bu konu çok karmaşık ve ileri düzey bir konu olmasa da güncel konular hakkında temel bilgilerinizi genişletmekten zarar gelmez. Bilgilerinizi geliştirmek ve sınavda işinize yarayacak kalıp ifadeler öğrenmek için popüler İngilizce gazetelerin internet sayfalarında haberler veya bloglar okuyun - bir yerde okuduğunuz bir ifade veya bilgi, sınavda hiç beklemediğiniz bir yerde aklınıza gelebilir ve sizi kurtarabilir!
Kaynak ve daha fazlası için hotcoursesturkey
https://www.google.de/amp/s/www.hotcourses-turkey.com/study-abroad-info/applying-to-university/ielts-speaking-test-preparation/%3famp=true

No comments :

Post a Comment

Comments