Tuesday, February 28, 2017

Bahar yorgunluğu nasıl yeneriz?

  No comments
İnsanlar hayatlarının değişik dönemlerinde,değişik olaylar yaşarlar.Mevsimlerin değişmesi de insanları etkileyen olaylardan sadece biri.Kendi okuduklarımdan özet geçerek size bahar yorgunluğu hakkında bilgi vermeye çalışacağım.Hem kaç gündür yazamıyorum,blog boş havası vermeyelim takipçilerimize.
O kadar yoruluyoruz bir de bu bahar yorgunluğu mu çıktı demeyin.Evet,böyle bir yorgunluk var.İlkbahar sadece kış uykusundakilere gelmiyor demek ki?
Mevsim geçişleri bizim de metabolizmamızı etkiler ve sonuç:Yorgun ve halsizsiniz. Daha ilginci de büyük şehirlerde yaşayanlarda,kirliliğin fazla olduğu yerlerde yaşayanlarda,düzensiz ve işi bol stresli olanlarda,beslenme alışkanlığı iyi olmayanlarda daha fazla görülüyor olması.
Yukarıdakileri düzgün yapsak çoğu hastlaık zaten yanımıza bile uğramazdı.
Peki 'Bu mevsimdeki yorgunluğunuzu nasıl atarsınız?' sorusuna cevaben yormayın kendinizi diyor uzmanlar.En azından bir daha dinlenmek için uğraşmazsınız.
*Bol su tüketmeye bakın.Su tüketimi her zaman önemli olsa da bu aralar iki litre hedefini tutturmaya çalışın.Günler uzuyor zaten.
*Kuruyemişlerden bir süre uzak durun.Bunlarlezzetli,aynı zamanda yağlı olduğu için çok tavsiye edilmiyor bu zaman diliminde.
*Uyumadan önce yemeyi içmeyi bırakın.İki saat öncesinde olabilir.Yoksa ne anlamı var değil mi?
*Tv izlemek de yatmaya yakın terkedilmesi gereken davranışlardan biri.Bence hiç izlenecek bir şey değil de neyse..
*Sebze-meyve yemeye özen gösterin.
*Kısa yürüyüşler yapın.Spor her zaman yapılabilecek tedavilerden biridir.
Daha fazlası için internette biraz daha araştırma yapabilirsiniz.Ben sadece dikkatimi çektiği için yazdım.

Tüm herkese sağlıklı günler,geceler,ömürler dilerim.

No comments :

Post a Comment

Comments