Thursday, October 6, 2016

Öğretmen,öğrencileriyle neden zaman geçirmeli?

  No comments
Bir insanı tanımak için üç yol olduğu söylenir.Yolculuk yapmak,beraber yaşamak ve alış-veriş yapmak.Bunlardan hangisini öğrencilerimizi daha iyi tanıma adına kullanabiliriz bakalım beraber.
Yolculuk yapmak ve alış-veriş seçeneklerinde bir yol var bizim için sanırım.Yolculuk için okul gezileri en iyi fırsattır.Zaten başka şansımız olmasa gerek.Burada öğrencilerimizin tavır ve davranışları gözlenebilir çok rahat.Çünkü,sınıf ortamı dışında bir alana çıkılmıştır.Gelecek yeni davranışlara hazırlıklı olmak gerek.
Alış-veriş de bilgi alış-verişi şeklinde olabilir.Öğrencilerle en çok zaman geçirdiğimiz yer sınıf sonuçta.Öğrencilerden neler öğrenebiliriz ki diye düşünmeyin.Şu an öğretmenliğimin yedinci yılındayım ve yazdığım satırlarda mutlaka onların da izleri vardır.Bunu üçüncü veya dördüncü yılda anlamaya başlarsınız.
Siz onları eğitirken onlar da bilinçli ya da bilinçsiz bir şekilde sizi eğitir.
Ancak sınıf ortamı dışındaki zamanları öğrencilerle vakit geçirmek saymak gerek bence.Sonuçta ders var.Siz bir şeyleri yetiştirmek zorundasınız ve onlar da öğrenmek zorunda.
Oyun oynamak,evlerini ziyaret etmek zaman geçirmek sayılabilir.Tıpkı yukarıda değindiğim okul gezileri gibi.Özellikle okul dışı gezilerde ve oyunlarda çocuklar gerçek karakterlerini ortaya koyarlar.
Buradan netice şudur ki,ne kadar zaman geçirirseniz öğrencilerinizi o kadar iyi tanırsınız.Daha iyi tanırsanız,daha iyi ders anlatırsınız.Daha iyi öğretirsiniz.
Unutmayın ki gelecek nesiller sizi yad edecek.Ama iyi ... Ama ...

No comments :

Post a Comment

Comments