Tuesday, October 25, 2016

Öğretmenler için 10 altın kural

  No comments

öğretmen
1.Öğrencilerinizin ailelerini iyi tanımaya çalışın.Ununtmayalım,çocuk ilk öğrenmelerini ailesiden gördü.Karşılaştıklarımız ise bize yansıyanlar.Bu noktada aile ile irtibat olabildiğince kuvvetli olmalı.

2.Çocukların şikayet kaynaklarını bulmalısınız.Teoride söylemesi kolay,ama pratik de bir o kadar   zordur bu.

3.İyi bir dinleyici olun ki sizi örnek alsınlar.Bu maddeden öğretmenin her davranışında örnek teşkil ettiğini  de söylemek lazım.Armut dibine düşer atasözümüz gibi....

4.Seviyelerine uygun cevaplar verin.Ki sizi anlamak da güçlük çekmesinler.

5.Sağlık durumlarından haberdar olun.En basit bir örnek:Konuları anlamadığını söyleyen uzun boylu bir öğrencim vardı.Boyu uzun diye arkaya oturtuyosunuz haliyle.Okula göz taraması için geldiler ve çocuk miyop çıktı.Daha sonra gözlük ve başarı da geldi.(Hiperaktivite ve öğrenim bozuklukları gibi ciddi rahatsızlıklar ise sizin tek başınıza çözeceğiniz problemler değil.)

6.Öğrecilerinizle 'kaliteli zaman' geçirin.Günü modern tabiri bu.'Az süre de çok iş.' lafının günümüze uyarlaması.Okul dışı ve okul içi aktiviteler...

7.Sınıfın kotrolu sizde olsun.İdareye yollama,eve haber gönderme en son seçenekler.Sizi otorite görmeyen bir öğrenci eğitiminizi zora sokabilir.

8.İdare ile uyumlu çalışın.Sınıf içerisinde idarenin bilmesi gereken olaylardan idareyi haberdar edin.

9.Derlere hazırlıklı girin.Öğrencilerin %99 unun gözünde siz her şeyi biliyorsunuz.Bu oranı düşürmemeye bakın.

10.Öğrencilerinizi sevin.Bu gerçekten on numara bir altın kural.

No comments :

Post a Comment

Comments