Sunday, October 9, 2016

İnsan neden trafik kazası yapar?

  1 comment

Aslında başlık da çok doğru olmadı ama şimdilik dursun.İstemeden yaptığımız şeylere kaza diyoruz zaten.Durduk yere kim kaza yapmak ister yoksa?
Bunun başlıca nedenlerini sayacak olursak.... Ya tabi ki sebepleri uzun uzun yazmayacağım.Bence tek sebebi var:Kısmet.
İnsanın başına ne gelirse kaderinde vardır.Her ne kadar 'kader' kız ismi olarak kullanılsa da bu konumuzla alakalı değil.
Kendisi iki kere kazaya bulaşmış biri olarak söyleyebilirim ki suç bendeydi.Evet bunu dürüstçe söylemek lazım.Zaten ikisinde de fatura bana kesildiğinden,bu  durumu çok da gizli sayılmaz yani.
Birincisi çok daha kötüydü.Otobüse arkadan çarptım.Neyse ki otobüstü.Otobüste hasar filan çıkmadı.Ödediğim trafik cezası ve arabamın masrafları ile kurtuldum.Yine de siz siz olun,uzak durun trafik kazasından.Ne gerek şimdi otobüsle,araba tamiriyle uğraşmaya.
Diğerin de daha az bir masrafla kurtuldu her iki araba da. Allah' a şükür yani.
Tabi bunlar işin maddi yanları.Manevi olarak kaza geçirdiğiniz ilk anlar çok önemli.Çünkü daha sonrası,o anda ki durumunuza bağlı.
Heyecan,pişmanlık,ben çok şükür yaralanmadım, varsa yaranlanmak hepsi bir anda vücudunuza yükleniyor.Siz bunu Peugeut 206'nın bagajına inek sığdırmaya çalışmak gibi düşünebilirsiniz.
Süküneti elden bırakmamaya çalışın ve de karşı tarafla düzgün bir iletişim kurmaya çalışın.Ne kadar zor olsa da!
Bu durumlarda akl-ı selim birini aramak en güzeli.Bu size hem maddi hem manevi kazanç sağlar.Panik havası oluşturmamak için de listenin başından herkesi aramaya başlamayın derim.
Hayat devam ederken hepinize güzel,mutlu ve kazasız,belasız günler dilerim.Umarım tavsiyelerim sizin için sadece bir tavsiye olarak kalır ve de kullanma gereği duymazsın.

1 comment :

Comments