Thursday, September 22, 2016

Okulun ilk günü neler yapılır?

  No comments

Yeni eğtim-öğretim yılı için hazırlandığımız şu günlerde okulun ilk günü neler yapılabilir sorusuna cevap arayalım.
Aslında bir çok öğrenci için okulun ilk günü heyecan verici bir gündür.İster lise ister ilkokul olsun ,her öğrenci  yeni yıla heyecanla girer.tabi bu heyecan nereye kadar gider o da koşullara bağlı.
Uzun bir yaz tatili arkasından ilk defa görüşecek arkadaşlar kadar ,sınıfa yeni gelen öğrencilerle tanışma da  ayrı bir renk katar ilk güne.
Bana kalırsa okulun en masum,en ürkek,en uslu çocukları okulun birinci gününü gerçek anlamıyla yaşayan birinci sınıflar.Anne-babasının elinden tutmuş,sınıfa girip girmemekte kararsız.Ağlayan ,kısık bir sesle eve gitmek istiyorum deyip annesinin arkasına geçen birinci sınıflar.

Ufak bir sürpriz hazırlamalı bence tüm öğrencilere.En azından bir hoş geldiniz.Ya da ufak bir hediye.Ya da  ufak şekerlerden almak küçük mutluluklar için.
Öğrencilere güven veren bir gülümseme olsa öğretmenlerimizde.Her ne kadar hayat şartları bunu zor kılsa da.Belki de rolünü Oscar ödülleri alacak kadar iyi oynayan bir aktör gibi mutlu görünmek.
Öğretmenlerin birbirine karşı öğrencilere örnek olacak kadar iyi olamsı mesela.İlk günden başlasa bu.

Hep mutsuz olacak değil ya öğretmenlerimiz.Hayat devam ederken biz öğretmenlerin yerinde durması olur mu?Güncellesek kendimizi en güncel programlar kadar.Öğrencideki öğretmenim her şeyi bilir kanısını hiç bozmasak?
Peki veliler?Veliler olarak öğretmenler.Neden bir demet çiçeği öğrencimize verip öğretmenimize verip öğretmenine götürmesini istemeyelim ki?Hem bu şekilde öğretmene değer verdiğinizi de göstermiş olursunuz.Çok değil bir demet çiçek sadece. Ya da bir adet gül buketi.Değer verilen öğretmene saygıda da kusur etmez öğrencimiz böylece.İlla öğretmenler günü olması şart mı?
Sınıf öğretmenleri özeldir en az öğrencileri kadar.Toplum öğretmenlerle düzelir,iyi öğretmenler iyi öğrenciler yetiştirir.Nasıl başlarsa öyle devam eder deyip en başından güzel başlayın derim.


No comments :

Post a Comment

Comments