Friday, September 30, 2016

Geç de olsa Kurban Bayramı üzerine

  No comments
Öncelikle Kurban Bayramınız mübarek olsun.Tüm sevdiklerinizle  beraber güzel bir bayram  geçirmeyi  Allah nasip etsin cümlemize.
Kendi bildiklerim ve araştırdıklarımla beraber size hangi konularda dikkat etmeniz gerektiğini anlatamaya çalışacağım.
Öncelikle Kurban Bayramı her şeyden önce bir ibadettir.Meseleye bu açıdan yaklaşmayı unutmamak gerekir.Kur'anı Kerim'de geçen ;
''Onların ne etleri Allah'a ulaşır, ne kanları.Fakat sizin çekinmenizdir ki ona ulaşır. Sizi doğru yola sevkettiğinden dolayı Allah'ı büyük bilmeniz için onları da ram etti.Size ve müjdele iyilik edenleri.'' ayetini unutmamak gerekir.
Kurbanı,bayram namazı sonrası kesmek gerekir.Bayram günü için banyo yapılmalı,temizlenilmeli. Alınacak kurbanın güzel olmasına dikkat edilmeli.Zira yapılan işte her zaman Allah rızası gözetilmeli.Uygun fiyata kurbanlık bulursanız da o da sizin şansınıza artık.
Kurban kesimi bilen kişi ve kişiler tarafından yapılmalı.Şu anda kaçan kurbanlıkların ortalığı birbirine kattığı haberi ve görüntüleri gelmeye başladı.Ya da acemi kasaplar hastaneyi doldurdu.Kendinizi ve sevdiklerinizi bayram günü riske atmayın derim.
Kurban edilecek hayvanı da strese sokmamak lazım diyor işin uzmanları.Kesilen etler yenilebilecek miktarlarda buzdolabına konmalı ve eriyen etler tekrar buzdolabına konmamalı.Midemiz de bayram etsin deyip ölçüyü kaçırmamak lazım.Uzmanların bir başka uyarısı da bu yönde.Nasıl ki Ramazan Bayramının ilk günü uzmanları dinlediysek (!) bu uyarıları da dikkate almaya değer.Kurbanlık alırken yaşına dikkat etmeyi unutmayın.Büyükbaş en az iki,küçük baş en az bir yaşında olmalı.
Eti tüketirken salatayı da ihmal etmeyin.Sindirimi bu şekilde daha kolay olur.SOnra midenizi rahatlatmak için market market soda aramayın.Bu arada içeceklere de dikkat edin.Aşırıya kaçmamak en iyisi.Su tüketimine bu gün daha fazla dikkat etmeniz gerekiyor.
Sağlık konusunda dah fazla bilgi almak isteyenlerin Özel Esencan Hastanesi ni ziyaret etmeleri gerekiyor.
Başka neler yapılması gerekiyor diye sorarsak eğer,bir de işin sosyal boyutuna bakmak gerekir.
*Bayram namazı kılmak
*Güleryüzlü olmak
*Hoş kokular sürünmek
*Temiz giyinmek
*Yoksulları daha çok gözetmek,etini paylaşmak
*Çocukları sevindirmek,yaşlıları ziyaret etmek
....

Artık listeyi uzatmak ya da kısaltmak size kalmış.Güzel bir yorumu es geçmeyerek siz de okuyan kişilere fayda sağlayabilirsiniz.Cümleten hayırlı bayramlar.

No comments :

Post a Comment

Comments