Tuesday, August 9, 2016

Akıllı telefonumuz mu var?

  No comments
Bir önceki yazımda yeni bir akıllı telefon aldığımı sizlerle paylaştım. 'Telefonu dün aldın, bu gün bize mi öğreteceksin? ' diyebilirsiniz tabi. Ancak şunu unutmamak gerek ki bir işi bilmek için onu yapmak şart değil artık.
Her teknolojik cihaz gibi, akıllı telefonlarında zararlı yanları var. Buradaki en önemli nokta ölçüyü kaçırmamak.
Bence en zararlı yanı zaman israfi. Faydalı işlerin zorluğu ya da akıllı telefon kullanmanın verdiği zevkten, boş olduğumuz her anı elimizdeki telefona bakarak geçirme gayreti içerisinde oluyoruz.Oysa zaman çok değerli ve geri getirilemeyecek en önemli meta. Hangi güzel işi yapacağınız size kalmış ama tüm boş zamanlarınızı ekraba tıklayarak geçirmeyin.
Bu olay çok normale döndüğününden aynı anda birbiri ile konuşan insanlar bile yapıyor bunu. Hal hatır sormanın yerini wi-fi şifresi aldı artık. Sosyal ağ dediğimiz ve bizi asosyal yapan ağlar... Zaman israfindan sonra en büyük problem de bu. Saatlerce facebook, twitter, instagram vs.  ağlarda geçirilen zamanlar. Bence bunların bir kelimesi gerçekten doğru : ağ. Düşen balıkların çıkamadıklarından. Blogumda bununla ilgili bir yazı var. Meseleyine ona bırakıp konuyu toparlamak istiyorum.
Şarj ve internet  bulma çabaları da akıllı telefon  ile hayatınıza girecek önemli problemlerden bazıları.
Gerçek akıl sahibinin kendiniz olduğunu unutmayın...

No comments :

Post a Comment

Comments