Sunday, July 10, 2016

Büyük İtalya Turuna ne dersiniz?

  No comments
Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte tatil yerleri arayışları da başladı.Özellikle tüm yıl çalışıp yaz tatilini bekleyenler için İtalya turu iyi bir tercih bence.
Tabi paranızın varlığı önemli bu konuda.Peki nereleri gezebilirsiniz büyük İtalya turunda?
Roma,Floransa,Milano,Venedik gideceğiniz ilk şehirler. Bunun yanında rengarenk adalar da var bir çok insanın ilgisini çeken.
Roma'da bir çok tarihi eseri görmeniz mümkün.Roma İmparatorluğundan kalma eserler,müzeler,gladyatörler,antik roma sizi bekliyor burada.
Floransa İtalya'da pek çok gezilecek yer bulunmaktadır. Santa Maria del  Fiore kilisesi bunlardan biri.Floransa Bargello palace sarayı,Floransa Piazza della signoria meydanı,Floransa Palazzo vecchio (eski saray)  da gezebileceğiniz diğer yerler.
Milano hem seyehat hem de alışveriş severler için güzel bir şehir. Peki nereleri gezebilsiniz ? İşte o süper mekanlar Milano Duomo Meydanı – Piazza del duomo,Milano Duomo Katedrali,Milano La Scale Tiyatro Müzesi,Milano Castello Sforzesco Kalesi – Milan kalesi,Milano Galleria Vittorio Emanuele Alışveriş Merkezi ve diğerleri.
Venedik gondollar şehridir.Venedik kanalları ve Venedik kanal köprüleri kesinlikle görülmeye değer yerler.
Venedik Büyük Kanal
Kanalın etrafında  170 civarında bina var. Venedik büyük kanalın etrafındaki binalarda genelde zengin Venedik aileleri yaşar.. Kanalda ulaşım  botlarla, gondollarla, su otobüsleri vs. ile olur.
Venedikliler için ulaşım aracı olan gondollar,turistler içinse en eğlenceli ve en romantik aktivite haline gelmiş durumdadır.. Büyük kanalın etrafında  farklı ve bayağı güzel  mimariye sahip evler ve yapılar var. Bu Venedik Cumhuriyetinin refahının simgesidir. Bu evler yapıldıkları zamanlarda bizans mimarisi olarak dizayn edilmiş ve uzunca bir süre böyle kalmıştır. Sonrasında ise evlerin yapısı gotik mimariye çevrilmiş ve günümüzde de gotik mimari olarak kullanılmaktadır.
Listede yer alan diğer yerlerden bazıları Venedik San marco meydanı,Venedik San marco bazilikası ,Venedik Ahlar köprüsü – Bridge of sighs,Venedik Aziz Mark’ın çan kulesi – Campanile di san Marco
Pizza ve makarna yemeyi unutmayın.Öyle ya her şey yerinde daha tatlı.Vaktim ve param olduğunda ilk gideceğim tatil yerlerinden biridir İtalya. 
Tabi ülkemizdeki turizmin durumu da belli bu aralar.Uygun fiyatlarda tatil yapmak için Akdeniz ve Ege sahillerine bakmayı ihmal etmeyin.Hem ucuz hem de daha kolay bir tatil olur sonuçta.
Hiç olmadı yaylaya filan çıkmak lazım.Yaz bittiğinde tatil yapamadık dememek için tüm fırsatları değerlendirin.

No comments :

Post a Comment

Comments