Wednesday, June 29, 2016

Nesli Tükenen ve Tükenmekte Olan Hayvanlar

  No comments
Hayvanlar , insana verilmiş en büyük yardımcılardır.Kimimizi doğrudan ,kimimizi dolaylı yollardan etkilese de dünya onlar olmadan iyi bir yer olacağa benzemiyor.
Nesli tükenen hayvanlar artık sadece ansiklopedilerdeki yerini aldı.Şu tarihte yaşadı,şu tarihte yok oldu,şu nedenle yok oldu diye arşivledi hepsini insanoğlu.
Günümüzde de bu litaratüre yenileri enelenmek üzere.Nesli tükenmekte olan hayvanlar bazen hayvanat bahçelerinde,bazen özel koruma alanlarında çoğaltılmaya ya da yaşatılmaya çalışılıyor.
Vahşi hayvanlar olarak bildiğimiz bu hayvanlar da dünyamızın bir parçası aslında.Az önce birkaç siteden baktığım hayvanlardan bazılarını isimleri ağaç kangrusu,balonlu fok,tek uçamayan papağan kakapo,ince loris,solenodon ,kalkık burunlu maymun... Liste uzayıp gidiyor.Bizden önce dinozorlar vardı diyoruz ya hep,bizden sonra ne kalacak bir de bunu düşünmek gerekli.
Nesli tükenmekte olan hayvanlar karada yaşayanlar değil sadece.Dev mekong yayın balığı,ganj nehir yunusu,aksolotl gibi suda yaşayan canlıların da nesli tehlikede.
Tabi sizlere fotoğrafları ile beraber güzel bir yazı hazırlamak isterdim ama o da kopyala-yapıştır olacağından sizi başka sitelere yönkendirmek durumunda kalıyorum.
Ama sizler bu konuya bir şeyler eklemek isterseniz,yorum kısmı sizi bekliyor.

No comments :

Post a Comment

Comments