Friday, June 24, 2016

Blogla Para Kazanılır Mı?Google Adsense nedir? -1

  No comments

Blogla Para Kazanılır Mı?Google Adsense nedir?
   Öncelikle blogu açarken para kazanma maksatlı mı yoksa kendi fikirlerinizi paylaşma adına mı açtığınıza karar verin.Ben bu blogu açarken daha çok kendi tecrübelerimi yazmak,fikirlerimi insanlarla paylaşmak için açtım(Aşağıda belirttiğim gibi çok bir gelirim de yok.)Para kazanmak için açtığınızda kazancı olmayınca blogla çok ilginiz olmuyor haliyle.Evet,blogger para kazandırır.Blogunuzu açtıktan sonra kazançlar kısmına giderek Google Adsense başvurusunda bulunabilirsiniz.

     Google Adsense dünyadaki en büyük reklam veren şirket.Google adsense başvurunuz onaylanırsa blogumdaki gibi reklamlarınız yayınlanır ve her tıklamadan siz de para kazanırsınız.Bu noktada bir şey belirtmem gerek.Blogu dediğim gibi fikirlerimi paylaşmak amacıyla açtım,zaten şu an itibari ile reklama tıklama binde bir seviyelerinde... Adsenseye kabul olmak o kadar kolay değil.Bunu da belirtmeliyim.Google adsense politikalarını okuyun.Blogunuzu belli bir içerikle doldurun ve zamana bırakın. Başvuru yaparken aceleci davranmayın.Yoksa çeşitli sebeplerle bu isteğiniz reddedilebilir.

      Adsene başvurunuz kabul edildikten sonra kurallara uyun.Sahte tıklamalar yapmayın,insanları burayı tıkla,şu reklama dokun diye yönlerdirmeyin.Bu adsense kurallarına aykırı çünkü.Onun yerine orjinal içerikle ziyaretçi sayınızı arttırmaya bakın.

Blogger da yeni yayın ekleme 
Blogunuzu açtıysanız,’Yayın göndermeye başlayın’ gibi bir uyarı çıkar.Çıkmasa da yeni yayın sekmesinden yayın oluşturmaya başlayabilirsiniz.Yayınlarınız ne kadar özgün olursa o kadar çok ilgilenen ve ziyaret eden olur.Başka sitelerden kopya yaparak,kopyalayıp yapıştırarak oluşturduğunuz yayınlar sizi bir yere kadar götürür.
Başka sitelerden alıntı yaptıysanız da kaynak belirtin.Bunu vecizeleri tırnak içine almak gibi de düşünebilirsiniz.

     Blog açmak kolay ancak içeğini doldurmak uğraş gerektiren bir iş.Zaman ayırmak gerekli.Zaten insanlara faydalı olacak paylaşımlarda kolay olmuyor .Size  başarılar,hayırlı blogger lar...

 

No comments :

Post a Comment

Comments