Thursday, February 23, 2017

Atıştırmalık gıdalar ve katkı maddeleri

  No comments
Çoğumuzun bayılarak yediği atıştırmalık gıdalar,çikolatalar,krakerler çok lezzetli değil mi? Peki ya katkı maddelerini hiç düşündünüz mü?
Birçoğumuzun bildiği ama öğrendikçe de hiçbir şey yiyesi kalmadığı katkı maddeleri... Yediğimiz hazır gıdaların, içindekiler kısmından rahatça ulaşabileceğimiz bir yerdeler aslında.
E121,E330,E331 gibi kodlar,bize yediğimiz gıda hakkında ipuçları verir. Size tavsiyem bu kodları kontrol etmeden hazır gıda yememeniz olacak.
En azından ne yediğiniz konusunda bir fikriniz olur. Çocukken yediğim çoğu hazır gıdanın ne içerdiğini halen bilmiyorum. Ama bundan sonrası için emin olmak en iyisi. Sadece kendimle de kalmayıp çevremi de bu konuda bilinçlendirmek istiyorum.
İnsanlar,yediklerinin etkisiyle yaşar. Bu yüzden hayvansal gıdaları aşırı tüketmenin, insan bünyesini olumsuz etkilediğini öğrenmiştim bir yerlerden.
Ağzınızın tadını kaçırmamak için yüzeysel bilgilerle bir çok şeyi açıklamaya çalıştım. Sağlıcakla kalın. Sizce hazır gıdanın zararlarını önlemek için neler yapılabilir?

No comments :

Post a Comment

Comments