Tuesday, October 11, 2016

Peugeut 206 nasıl bir araba?

  No comments
Peugeut 206 nasıl
Öncelikle söylemem gerekir ki bu arabayı seçmemin özel bir nedeni  yok.Sadece şu anda kullandığım için tavsiye niteliğinde bilgiler vermeye çalışacağım.Alıp almamak size kalmış.
Aracım  1.4 motor.Benzin fiyatlarının Türkiye’de uçtuğu bir zamanda çok ideal bir motor.Ölçümlerim yanlış olmadıysa 100 km’de 8 litre yakıyor şehir içinde.Daha önce kullandığım Wolksvagen  Passat’a  göre çok iyi bence.Her ne kadar  Passat konforunu bulamasam da iş,cebe dayanınca rahatlıktan taviz verilebiliyor.
Kaporta dediğimiz bölüm konusunda hiç memnun değilim.Dış kaplaması gerçekten ,özellikle Passat’a göre,karton gibi.Arabayı satın aldıktan sonra kaputu kapatırken bir  çöktüm,resmen çatladı.Boyamaya gittiğimde usta ne desin:Yaparım ama bir daha çatlamaması için garanti veremem.
Bir diğer beğenmediğim özellik ise merkezi kilit ve otomatik camların olmayışı.Arabam  2005 model ama camları indirirken ya da kapıları kilitlerken Toros kullanıyormuşum hissi veriyor.
Beğendiğim yönlerinden biri de atik bir araba.Ayağınızı gazdan çekmeden gitseniz bile yok demiyor.Tabi bu yakıt tüketimini arttırıyor.Yüksek devirde kullanmayı seviyorum bu arabayı.
Bagajla  işi olanlara tavsiye edeceğim bir araba değil.Çünkü hatchback.Biz buna şehir içi arbası da diyoruz.Şehirlerarası gitme şansım da oldu.Ceza yemeyeceğime emin olduğum durumlarda 130 a kadar yükselttim hızımı.Yani yol boştu ne yapayım?

Sonuç olarak alırken bu kadar memun kalacağım bir araba olabileceğini düşünmedim.Ancak şimdi memnunum.Çok tamir de gerektirmedi.İnşallah böyle devam eder.

No comments :

Post a Comment

Comments