Wednesday, October 12, 2016

Güne güzel başlamak için neler yapabilirsiniz?

  No comments
güzel bir gün
  Güne iyi başlamak için sağlık olmazsa olmazlardandır.Hafif hareketlerle vücudunuzun kan dolaşımını arttırarak rahatlayabilir,güne iyi başlamak için bir sebep üretmiş olabilirsiniz.Hayat,başdöndürücü bir hızla ilerliyor.Şunu yapayım,bu da varmış,onu unuttum ... Derken kendimizi de hatırlamamız gerekmez mi?Çalışırken,uyurken,gezerken,yürüyüş yaparken sakin ve seri olmak işimizi biraz kolaylaştırabilir.Yaptığınız işin bilincinde olursanız,vücudunuz da ona göre bir ritim tutar.Kısa mesafe koşan altletlerin tüm gücünü 100 metreye;10 000 m koşacak atletlerin kendisini 10 000 metreye ayarlaması gibi.
    Kin beslemekten uzak durun.
   Neşeli insanlar,günü daha rahat geçirirler kanısındayım.Kendiz bir karar alın.Kimse için kün gütmeye,sinir olmaya gerek yok.İçinizdeki kötülük dışında her şeyi Yaradan'da ötürü sevin demiş Yunus Emre.Hayat çok kısa,bazen geçmek bilmeyen zamanlar olsa da.Keskin sirke misali kendinize zararınız dokunmasın.
 Bir sonraki gün için hazırlık yaptınız mı?

      Ucu ucuna yetişen işlerin telaşı,sizi gereğinden çok fazla yorar.Adrenalin seviyenizin sürekli yüksek olması değişik rahatsızlıklara sebep olabilir.Hazırlık yapmanız güne hazır olduğunuza işaret eder.Hazırsanız daha az yorulursunuz.

   İletişiminizi gözden geçirin.
      İnsan sosyla bir varlık olmasının gereği olarak diğer insanlarla sürekli iletişim halindedir.Markette,pazarda,sokakta,tanıdığınız,tanımadığınız ne kadar insanla iletişime geçtiğiniz bir düşünün.Siz ne kadar kibar ve özverili davranırsanız, o kadar saygı görürsünüz.Her gün karşılaştığınız kişileri  bile görmek istemediğiniz için evden çıkasınız gelmiyor bazen.Bir de bunun üzerine güne iyi başlamak mı?

  Sinir etmeyin,stres olmayın.
         Günümüz insanının en büyük sorunu bu.İnsanlar kolayca sinirlerinden kurtulamayınca bunu strese çeviriyor.Sakin ve duru bir kafayla iş yapmayı deneyin.Stres,sizi başarısız yapabileceği gibi iletişimde olduğunuz kişileri de etkiler.
İyi günler geçirmeniz dileğiyle...

No comments :

Post a Comment

Comments